Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κάθε Άνθρωπος και Κήπος



Κάθε άνθρωπος έχει έναν κήπο.


Θα έλεγες ότι για την αξία του κήπου θα μετρούσαν στοιχεία όπως: η έκταση, η περιοχή, το πόσο σπάνια είναι τα φυτά. Το πόσο τροπικά είναι τα δέντρα, το αν ο ιδιοκτήτης καλεί διασήμους για party. Το αν είναι κοντά στη θάλασσα, το αν έχει χτιστό barbecue ή θάμνους με σχήματα ζώων. Όμως, μάλλον, όλα αυτά θα ήταν τόσο δαπανηρά και χρονοβόρα και εφήμερα...


Έχουμε, λοιπόν, όλοι μας ένα κήπο. Και αυτό που μετράει είναι το πόσο τον αγαπας, δηλαδή τον αφήνεις να ζήσει για να ζήσει και όχι να υπάρχει για σένα. Αν, για παράδειγμα, αγκαλιάζουμε και φιλάμε τους βασιλικούς μας. Το ήξερες ότι αν το κάνεις αυτό στο βασιλικό, αυτός γεμίζει το χώρο μυροβολιά?


Ο δικός μου ο κήπος έχει χώμα, ΠΟΛΥ χώμα, να κυλιούνται τα παιδιά των φίλων, το παιδί, μα και οι μεγάλοι να ξαπλώνουν ανάσκελα και να κουνάνε χέρια πόδια για να σχηματίσουν μια πεταλούδα στο χώμα. Αυτό το χώμα είναι ιδανικό για τους φίλους που έχουν μηχανές Cross (έτσι δεν τις λένε?). Κάνουν τις τρέλες τους. Φυτεύουν ο καθένας ό,τι λουλούδι θέλει. Και δεν τσακώνεται κανένας για το χώρο του, αφού, όσο πληθαίνουν οι φίλοι, ο κήπος μεγαλώνει.


Ναι, αυτός ο κήπος έχει δική του βούληση.


Έχει και ελιές, πολλές ελιές και κάθε φορά που θα έρχονται φίλοι, θα στέφονται όλοι με ένα στέμμα από κλαδί ελιάς. ΝΑΙ, μην αντιστέκεσαι, οι φίλοι αξίζουν στέμμα. Και μόνο που σε αντέχουν τόσα χρόνια...


Μα, το καλύτερο, θα είχε ένα πλακόστρωτο για χορό. Ένα ΜΑΓΙΚΟ πλακόστρωτο. Σε αυτή την πίστα ο καθένας ακούει την αγαπημένη του μουσική και όχι όλοι την ίδια. Και, παραδόξως, οι διαφορετικές κινήσεις όλων των χορευτών ταιριάζουν.


Εκεί δεν υπάρχει ούτε μία κάμερα, ούτε βιντεοσκοπούμε τίποτα, ούτε θέλουμε. Έχουμε και μία συσκευή που αποκλείει την ακτίνα του βλέμματος του δορυφόρου.


Γι' αυτό και δεν μπορώ να στο δείξω με τύπο "τηλε", δε φαίνεται τίποτα από μακρυά. Θα πρέπει να έρθεις και να το ζήσεις.


Indiana


Υ.Γ.: Ο δικός σου κήπος? Πως είναι? Μοιράσου...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

indiana ωραίο κείμενο.
Σε ευχαριστώ που με άφησες να μπώ στο διαδικτυακό κήπο σου...

ΥΓ
Αν θέλεις πέρνα απο τον δικό μου
http://topaiditisplateias.blogspot.com/

Indiana είπε...

Σε ευχαριστώ, Παιδί της Πλατείας. Νομίζω όμως ότι είσαι και παιδί της διασκέδασης, μα και των καλών τρόπων και των εκδρομών και των κυριλέ εκδηλώσεων.

Μπήκα στο blog σου, είναι πολύ ενδιαφέρον, θέλω να το κοιτάξω καλύτερα.

Ξέρεις, όταν ξαναδιαβάζω αυτά που έχω γράψει, είναι σα να διαβάζω κείμενο κάποιου άλλου.

Πολλά φιλιά
Ιωάννα